Print Page | Close Window

SnapLink Android FAQ

Printed From: HAI Forums
Category: Snap-Link
Forum Name: Snap-Link Mobile for Android
Forum Discription: General Discussions and Tech Support Snap-Link Mobile for Android
URL: http://forum.homeauto.com/forum_posts.asp?TID=961
Printed Date: 25 Feb 2020 at 3:13pm


Topic: SnapLink Android FAQ
Posted By: aaron.ard
Subject: SnapLink Android FAQ
Date Posted: 15 Apr 2011 at 2:18pm
Q: I can't connect, what's wrong?

A: There are several things that could be a problem. Here are the requirements for Snap-Link iPhone.

    1.) HAI Omni2e, Omni Pro2, Lumina, or Lumina Pro Controller
    2.) IP Address of controller
    3.) Port of controller
    4.) Correct Encryption Keys
    5.) OmniPro 2 firmware 3.2 (3.4 recommended)


Q. I can connect on my local network, but not when remote?

A: You have the incorrect IP Address of your ROUTER, and/or you are not port forwarding TCP for your chosen port (default 4369)

Q: I can connect, and status of a unit/thermostat/light/etc is initiall correct, but the status doesn't change when I update it?

A: You probably have an old version of controller firmware, that isn't sending the notifications. Please check your firmware in your controller

-------------
Aaron Ard
Home Automation, Inc.
Embedded Systems Engineer



Replies:
Posted By: aaron.ard
Date Posted: 18 Apr 2011 at 1:18pm
Q.) I can connect with PCAccess and PC Snap-Link, but not with the app.
A.) You need to port forward TCP ports, not just UDP.


-------------
Aaron Ard
Home Automation, Inc.
Embedded Systems Engineer


Posted By: aaron.ard
Date Posted: 20 Apr 2011 at 10:50am
Q.) I don't see any Units, Zones, Temps, etc.
A.) Either you don't have them named in the controller, or you did not press "Retrieve Setup" when you configured your account.


-------------
Aaron Ard
Home Automation, Inc.
Embedded Systems Engineer



Print Page | Close Window