HAI Forums Homepage
Forum Home Forum Home > Snap-Link > Snap-Link Mobile for iPhone
  Active Topics Active Topics
  Login Login

AXIS U291 Server with Q7406 Blades

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
sawadee View Drop Down
DelDevAS
DelDevAS
Avatar

Joined: 19 Dec 2014
Location: Massachusetts
Posts: 2
  Quote sawadee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: AXIS U291 Server with Q7406 Blades
    Posted: 20 Nov 2017 at 11:37am
Don't see much activity here so thought I would post my setup for the subject system in my recently install Snap-Link App. I install an Omni Pro in my new home I built in 2000. I upgraded to a 3 serial port Omni Pro II in 2010 and have purchased a new but not yet installed Omni Pro II 5 port (Firmware programmerable) version.

1. I have set up each camera channel in the three Q7406 Blades installed (6 channels each) with an assigned Port number (different one for each).

2. Programmed my Obiquiti EdgeMAX8 router to allow pass through for these 18 ports to their respective local IP addresses on my network.

3. Setup a DYNDNS.org account so my changing external IP address can be tracked and updated. I now log in to my home network using xxxxx.dyndns.org along with a port for the desired camera. I.E. http:\\xxxxx.dyndns.org:port#
(actually did this DYNDNS part 14 years ago)

4. Programmed each camera into Snap-Link but had to use the JPG format (Note: JPG & MJPEG worked with this address format)
and use the following address format:
http://xxxxx.dyndns.org:port#/axis-cgi/jpg/image.cgi

I am now trying to set up an AXIS P7214 4 port Video Server. Will post if successful.
If anyone has done this and have an address format that works please let me know as the Snap-Link built in AXIS SERVER setting does not work for this P7214 video server.
Omni Pro II
UPB Lighting
Schlage Connect Locks (Zwave)
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down